Cerc pastoral-misionar în Parohia Şiştarovăţ

  Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, în Duminica a 4-a după Rusalii,  a avut loc în  Parohia Șiștarovăț întâlnirea cercului pastoral- misionar Lipova.

Întrunirea a debutat la orele 17:00 prin oficierea Tainei Sfântului Maslu,săvârșită de un sobor de preoți format din: Pr. Ardeuan Florin de la parohia Chesint, Pr. Bocancios Victor de la parohia Ususau, Pr.Ungureanu Cristian de la parohia Zabalt, Pr Ciuciuc Gratian de la parohia Dorgos,,Pr.paroh Baba Teodor-Calin, Diacon prof. Dr. Baba Lucian-Victor, și Pr.pens. Dohangie Mihai, fost preot în această parohie.

Părintele Ardeuan Florin a ținut un bogat cuvânt de învățătură pornind de la pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie (Matei 8, 5-13), amintind că și astăzi, Mântuitorul Hristos învață în Bisericile noastre și vindecă boala și orice fel de neputință în popor, evidentiind exemplul oferit de catre sutasul din cetatea Capernaum prin care acesta se arata credincios in vindecarea slugii sale, prin cuvantul Fiului lui Dumnezeu.

In continuare, preotul paroh a vorbit despre primirea tamaduirii in Biserica, importanta participarii credinciosilor la Taina Sfantului Maslu, precum si despre comuniunea in rugaciune a tuturor membrilor Bisericii.

La sfarsit s-au adus mulțimiri preoților impreuna-rugatori și credincioșilor prezenti, fiind oferita la Căminul Cultural din localitate, o agapă frățească pentru toți cei ce au luat parte la Sfanta Taina.

Pr. Drd. Baba Teodor-Calin

dav
dig