Cerc pastoral-misionar în Parohia Căpruța, Protopopiatul Lipova

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a avut o însemnătate deosebită pentru credincioșii din parohia Căpruța, protopopiatul Lipova, deoarece biserica poartă hramul acestei sărbători, având-o ca ocrotitoare și purtătoare de grijă pe Maica Domnului.

Dimineața praznicului a început cu rânduiala Utreniei și a continuat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care a participat și fostul preot al parohiei Cosmin Sucigan. Imediat după încheierea slujbei a urmat înconjurul bisericii cu rânduiala stabilită, după care sfințirea crucii care a fost ridicată în amintirea celei care a fost roaba lui Dumnezeu Natalia, mama părintelui Cosmin. La final părintele invitat a ținut un frumos și de folos cuvînt de învățătură reflectând asupra importanței deosebite pe care o are Maica Domnului în Biserica Ortodoxă.

Începând cu orele 17:00 din încredinţarea IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Cercul Misionar Nr. 2 Radna, sub coordonarea Pr. Daniel Ungur s-a întrunit joi, 15.08.2019, în Parohia Căpruța. Cu prilejul prăznuirii hramului soborul de preoţi prezent în Biserica de la Căpruța, a oficiat Sfânta Taină a Maslului.
În încheierea slujbei părintele Ioan Mihai Bachiș de la parohia Baia, a ținut un frumos cuvânt de învățătură despre însemnătatea și frumusețea praznicului Adormirii Maicii Domnului.
Părintele paroh, Dan Ioan Lulaș, a mulțumit atât preoților împreună slujitori, preotului care a ținut cuvântul de învățătură, credincioșilor care prin prezența lor au înfrumusețat Biserica cât și oficialităților prezente, manifestările încheindu-se cu o agapă frățească.