CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA COMLĂUȘ

Marți, 27 august 2019, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele paroh Ioan Vand. În referatul prezentat, ,,Impactul distructiv al prozelitismului religios asupra satului românesc tradițional”, a vorbit despre realitatea dramatică a satului românesc, creată de exodul tinerilor spre marile metropole sau  spre Occident. La această situație se mai adaugă și mirajul ofertant al sectelor și denominațiunilor neoprotestante, care sensibilizează material stabilitatea morală a țăranului din satul românesc.  În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh, Ioan Vand, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Diacon Adrian Crainic