Armata și biserica în sprijinul copiilor

Fiecare dintre noi așteptam, cu emoție, momentul începutului de an școlar din postura de elevi sau părinți. Emoția era și este alimentată și acum de sentimente pe care ființa noastră le experimenta într-un cadru identificat cu locul și rolul școlii în devenirea neamului nostru. Priveam în stânga și în dreapta și vedeam hăinuțe, papuci, ghiozdane noi.
Atunci când acest lucru nu este posibil, emoțiile resimțite sunt alimentate de trăiri negative, neplăcute, care își pun amprenta asupra sufletelor celor mici și neajutorați.
În acest context, știind că sunt familii care nu au resurse financiare suficiente pentru a-și putea permite să asigure copiilor cele necesare începutului de an școlar, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu GOLESCU” din Arad, împreună cu credincioșii Paraclisului Trei Insule, din Arad și al Arhiepiscopiei Aradului și-au propus și au reușit să sprijine un număr de 20 de copii cu ghiozdane, rechizite, obiecte vestimentare și alimente.
Activitatea s-a desfășurat în contextul sărbătoririi anului Satului românesc, pe Valea Mureșului, în mai multe localități îndepărtate, vizitate probabil numai de localnici.
Mulțumim celor care s-au nevoit și au făcut un efort mic pentru a aduce o bucurie mare în sufletele celor aflați la nevoie.
Preot militar Adrian DAVID