Cerc pastoral-misionar în Măgulicea

În Duminica a XXI-a după Rusalii, la data de 13 octombrie 2019, Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Prea Cucernicul Părinte Bacoș Cristian-Mihăiță, s-au întrunit în Parohia Ortodoxă Măgulicea.

 Pentru deschiderea acestei întâlniri preoțești, s-a săvârșit sfințirea unei frumoase troițe, imediat după terminarea Sfintei Liturghii, iar apoi s-a săvârșit și Taina Sfântului Maslu, la care au participat mulți credincioși ai parohiei, precum și unii invitați speciali.

Din soborul pentru această Sfântă Taină au făcut parte: PC Părinte Coordonator, Pr. Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, Preacuvioșii Părinți invitați de la Mănăstirea Crișan, adică Înaltpreacuviosul Părinte Exarh al Episcopiei Devei și Hunedoarei Arhimandritul Visarion Neag și Preacuviosul Părinte Protosinghel Dr. Nifon, PC Pr. Paroh Nicoară Bujor de la Parohia mai sus numită Măgulicea, PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poienari, PC Pr. Ancaș Gheorghe de la Parohia Vîrfurile, PC Pr. Tulcan Cătălin Claudiu Liviu de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Buda Silviu-Ionuț de la Parohia Lazuri și PC Pr. Pensionar Crișan-Pantea Adam.

Părintele Paroh Nicoară Bujor a ținut un frumos cuvânt de învățătură, făcând legătura între semințele presărate pe pământul Satului Măgulicea încă de la începuturi, legătura dintre Biserică și Școală și Taina Sfântului Maslu, precum și subiectele pregătite pentru această zi:

  1. Patriarhul Nicodim Munteanu- inițiator și promotor al traducerilor în limba română a textelor biblice, patristice și liturgice (a inițiat împreună cu Pr. Prof. Gala Galaction traducerea în limba română a Sfintei Scripturi publicată în anul 1936)
  2. Cooperarea intensă dintre primar și preot, învățător sau profesor și alți intelectuali ca factori de responsabilitate pentru viața comunităților rurale azi..

La terminarea acestor momente, Părintele Paroh Nicoară Bujor,  a mulțumit tuturor pentru prezență, în mod special autorităților grijulii cu acest sat, adică Domnului Primar și Domnului Viceprimar.

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi