Copii din Parohia Secusigiu, în pelerinaj la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Copiii din ,,Grupa Duminicală” a Bisericii Ortodoxe din Secusigiu, Protopopiatul Arad, au fost în pelerinaj la străvechea Mănăstire Hodoș-Bodorg, în ziua de luni 14 octombrie 2019.

După ce au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica Parohie Secusigiu cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, copiii din ,,Grupa Duminicală” însoțiți de părintele paroh Ștefan Horia și de doamna profesoară Angelica Paul, directorul Școlii Gimnaziale din Secusigiu, și-au îndreptat pașii spre Mănăstirea Hodoș-Bodrog. Din momentul ajungerii în Mănăstirea Hodoș-Bodrog, pelerinii au fost așteptați de către ieromonahul Antonie, care prin bunăvoința părintelui stareț Grigorie Timiș, le-a fost ghid, relatându-le întreaga istorie a Mănăstirii Hodoș-Bodrog, subliniind faptul că această mănăstire are viață monahală neîntreruptă încă de la anul 1177, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din România.

În incinta mănăstirii, au fost vizitate toate lăcaşurile de cult. Au fost vizitate de asemenea, Altarul de vară și Muzeul mănăstirii Hodoș-Bodrog. 

Pr. Ștefan Horia

Parohia Secusigiu