CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA CINTEI

Duminică, 20 octombrie 2019, Parohia Cintei din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 16, în biserica parohială, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. La sfârșitul slujbei, preotul Nicolae Pașca de la Parohia Zărand a rostit un cuvânt de învățătură despre foloasele Sfântului Maslu, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicu Breda, preot paroh la Parohia Cintei. În referatul prezentat, ,,Patriarhul Iustin Moisescu – erudit teolog și profesor dedicat teologiei”, a vorbit despre viata si activitatea patriarhului Iustin Moisescu, reliefând erudiția patriarhului Iustin și felul în care, sub regimul communist, a apărat Biserica. A mai vorbit și despre personalitățile de marcă ale satului Cintei și rolul acestora în viața comunității. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh, Nicu Breda, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Diacon Adrian Crainic