PS Părinte Emilian Crişanul a slujit în Parohia românească ,,Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin”, din Villaverde, Spania

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, în Duminica a 23 –a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a slujit în Parohia românească ,,Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, din Villaverde, Madrid, Spania.

Alături de Preasfinţia Sa a slujit şi Părintele paroh Constantin Şerban, cel care l-a şi invitat pe Preasfinţitul Emilian pentru a poposi în mijlocul credincioşilor pe care-i păstoreşte.

Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură pe temeiul pericopei evanghelice (Luca 8, 26-39) care ne prezintă minunea vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor. ,,Hristos Mântuitorul ne eliberează de puterea și stăpânirea celui rău, pentru că ne vrea oameni liberi. Creați fiind după chipul lui Dumnezeu, El ne iubește, ne slujește și ne mântuiește. Iar omul trebuie sa facă la fel. Să-L iubească și să-L slujească pe Dumnezeu. Trebuie să fie stăpânul propriilor patimi și plăceri, pentru ca prin harul lui Dumnezeu să poată birui păcatul și moartea”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Cu acest prilej, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine mulţi credincioşi prezenți, o mare parte dintre ei fiind îmbrăcați în straie populare românești.

După cuvântul de învățătură rostit de ierarh, preotul paroh a adresat îndătinatele cuvinte de mulțumire tuturor celor ce au participat la această zi de bucurie a parohiei.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Emilian a sfinţit şi clopotul bisericii care îi va chema pe credincioşi la rugăciune.

În după amiaza zilei, Preasfințitul Părinte Emilian a oficiat Taina Sfântului Maslu în mijlocul credincioşilor acestei comunităţi, înconjurat de un sobor  de preoți.

 Protos. Iustin Popovici