„Festivalul Toamnei”, organizat de Parohia Ortodoxă și familia Istrate – Dan și Corina, din Mândruloc

Într-o atmosferă deosebită prilejuită de cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – izvorâtorul de mir, Parohia Ortodoxă din Mândruloc și familia Istrate – Dan și Corina au organizat, sâmbătă, 26 octombrie 2019, în curtea Grădiniței din Mândruloc, „Festivalul Toamnei” – ediția a VI-a, unde s-au preparat sute de borcane cu zacuscă, care vor fi donate, împreună cu legume și fructe familiilor nevoiașe din comună.

Inițiativa aceasta este o premieră pentru județul Arad, deoarece la acțiune au participat mai mulți localnici, iar gospodinele și cei apropiați bisericii și familiei s-au întrecut în a umple cât mai multe borcane cu zacuscă.

Cu atât mai mult, înainte cu o zi, copiii din cadrul Grădiniței din Mândruloc, sub coordonarea doamnei prof. Corina Istrate au avut parte de o cateheza susținută de pr. Paroh Bogdan Oneț prin care au învățat „Drumul spre sfințenie prin chipul icoanei” dar și despre ceea ce înseamnă agricultură și produsele de toamnă, necesare fiecărei gospodării pentru iarnă.  

Complexul Educațional unde se află Grădinița din Mândruloc vine în întâmpinarea comunității și beneficiază de un teren de 3000 mp, care este deja, în mare parte, dotat cu mobilier de joacă, diversificat pentru copii, precum și de spații dotate, la standarde europene, pentru activități specifice preșcolarilor. 

Amintim faptul că, la inaugurarea Complexului Educațional din Mândruloc, care a avut loc în luna septembrie din acest an, au participat Înaltpreasfinția Sa, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiesăiscop Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscopul Aradului, preoții:  Bogdan Oneț – preot paoh, Roja Viorel, Mureșan Teodor și Ciuciuc Grațian, îndrăgita creatoare de modă Eli Lăslean, consilierul municipal Marin Lupaș, precum și numeroși invitați.

Familia Istrate – Dan și Corina împreună cu Parohia Ortodoxă Mândrulo nu se află la prima inițiativă de ajutorare a familiilor nevoiașe din Mândruloc și a satelor aparținătoare comunei Vladimirescu, un exemplu fiind Campania „Iepurașul Generos împarte daruri bucuros” din luna aprilie când pe lângă produse, mai multe familii au primit și electrocasnice. Aceste campanii organizate printr-un protocol de colaborare, au adus daruri în casele mai multor copii din Mândruloc și Cicir.

Sute de borcane de zacuscă și peste 100 kg de legume și fructe vor fi donate familiilor nevoiașe 

Preot Bogdan Oneţ