Sărbătorirea Armatei Române la Arad

Vineri, 25 octombrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la manifestările organizate de Garnizoana Arad cu prilejul Zilei Armatei Române.

Prima ceremonie s-a desfășurat la Monumentul Eroilor de la Păuliș, locul unde în Septembrie 1944 eroii Școlii Militare Radna au respins atacul inamicului ce dorea să pătrundă pe Valea Mureșului. Aici, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit o slujbă religioasă, în prezenţa oficialităţilor locale şi centrale, a comandanților Garnizoanei Arad, ai Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”, a comandanților structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, militari ai Batalionului, a cadrelor militare în rezervă sau retragere şi a veteranilor.

După aceasta, manifestările au continuat la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Avram Iancu, Municipiul Arad, unde Chiriarhul arădean a oficiat slujba de sfințire a drapelului de luptă al Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit un cuvânt de cinstire pentru eroismul şi jertfele oştirii noastre pentru îndeplinirea misiunii nobile de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Ceremonia a conti­nuat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostașului Român, iar Garda de onoare a defilat.

Protos. Iustin Popovici