Cerc pastoral-misionar în Parohia Olari

Marți, 5 noiembrie 2019, in Parohia Olari, din Protopopiatul Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonaţi de către părintele Nicolae Rădulescu, de la Parohia Sântana I.

Întâlnirea a avut loc în biserica parohială, începând cu ora 16, unde a avut loc prezentarea referatului: ,,Patriarhul Iustin Moisescu – inițiator și promotor al colecției ,,Părinți și scriitori bisericești” de către pr. dr. Călin Dragoș. În expunerea sa, părintele Călin Dragoș a reliefat rolul extrem de important al Patriarhului Iustin, privind apariția, într-o colecțție de câteva zeci de volume, a scrierilor Părinților Bisericii, în contextul politic al anilor ”70, când, comunismul cenzura și oprima Biserica. A mai prezentat și câteva date despre colecția de scriitori și părinți ai Bisericii Romano-Catolice. Toţi preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La final, preotul Călin Dragoș a mulţumit preoţilor din cercul pastoral-misionar pentru participarea la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. 

Diac. Adrian Crainic