Cerc pastoral-misionar în Parohia Sebiș II

În ziua Praznicului Sfintei Treimi, comunitatea din Parohia Sebiș II împreună cu preotul paroh Cătălin Rus și-a sărbătorit hramul.

Astfel că în prima parte a zilei s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat foarte mulți credincioși, unii dintre aceștia împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos.

În după-amiaza zilei, ca o extensie a bucuriei hramului acestei parohii,  a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar, nr. 2 Buteni,  condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, de către părintele Oarcea Florin.

Astfel că s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către preoții din acest cerc pastoral, iar la momentul cuvenit, părintele Florin Oarcea a rostit o omilie, accentuând importanța sărbătorii de astăzi și totodată creionând legătura indisolubilă între Persoanele Sfintei Treimi, care sunt modele pentru creștinii societății contemporane, făcând referire la iubirea și unitatea treimică.

În contextul anului omagial, părintele Florin Oarcea a evocat câteva comunități de români ortodocși din Serbia, amintind perioada istorică a organizării acestora și totodată a vorbit despre evoluția fenomenului migrației după anul 1989, care a cunoscut o creștere masivă a plecării românilor în alte țări, ceea ce a condus la scăderea demografică a populației din țara noastră.

Legătura dintre Stat și Biserică s-a simțit prin prezența domnului primar Cristian Feieș, domnului viceprimar Turnea Marius și a doamnei consilier județean Talida Pop, care au participat în chip concret și real la bucuria comunității eclesiale din Parohia Sebiș II.

La final, părintele paroh Cătălin Rus a transmis un cuvânt de mulțumire și recunoștință tuturor celor care s-au implicat în organizarea hramului: preoților, autorităților locale și centrale și tuturor bunilor credincioși.

Pr. Florin Ioan Avram