O nouă școală în Arad sub egida UAV și a Arhiepiscopiei Aradului

Școala Gimnazială „Episcop Ioan Mețianu” și-a deschis oficial porțile, pregătită pentru anul școlar 2022-2023.
În prezența rectorului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului; Preasfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a decanului Facultății de Teologie Ortodoxă, și pr.dr. Cristinel Ioja a fost marcat momentul deschiderii oficiale. A fost de asemenea prezentată și coordonatorul școlii,  profesor învățământ primar, Alina Năsui.
Două clase îi așteaptă pe cei mici în cele mai bune condiții. Implicarea societății civile, prin Cetatea Voluntarilor,  a transformat spațiul de învățământ într-un univers elegant și plin de culoare, cu dotări moderne care vor transforma actul didactic într-un demers pedagogic de excepție.
„Aceste moment demonstrează ce se poate face atunci când școala, biserica și societatea civilă lucrează împreună. Este un proiect în care Arhiepiscopia Aradului și Universitatea Aurel Vlaicu au pus suflet și multe speranțe. Mulțumim și Cetății Voluntarilor că a venit alături de noi și a transformat cele două clase într-un univers magic” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.
Preasfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a punctat, de asemenea  colaborarea foarte bună între Biserică-Școală și Societatea Civilă. „Comunitatea locală va avea de anul acesta o nouă școală în care copiii, indiferent de religie sau confesiune, se vor putea bucura de un învățământ de calitate. Îi îndemn pe părinți să-și îndrume copiii spre această instituție de învățământ care aparține deopotrivă universității și bisericii.”
Înscrierile vor începe din 11 aprilie, conform Metodologiei de înscriere în învățământul primar. Școala nu este arondată nici unei circumscripții, ceea ce înseamnă că pot fi înscriși copii, indiferent de domiciliu.

Toți părinții interesați pot solicita informații la telefon: 0257 285 855.

 

 

 

 

 

 

Foto credit: glasulcetatii.ro