Agenția de știri Basilica: De 14 ani facem știre din bine

Imaginează-ți un site de știri unde războaiele, epidemiile, crimele și scandalurile lipsesc. Dificil? Acum intră pe basilica.ro și citește despre lupta oamenilor de bine cu foamea și frica refugiaților, despre molipsirea solidară de bine, ca la un semn, atunci când semenii sunt bolnavi, despre faptul că viața nu se termină la mormânt și că pacea este mântuitoare.

Cititorii noștri demonstrează zi de zi că binele este relevant. Cu toate acestea, alăturarea dintre știre și bine poate fi acuzată de fals festivism, ignoranță sau utopie.

Festivism? Avem festivism în cultul divin și îl prezentăm cu bucurie pentru că are simboluri profunde și este adresat unor persoane reale; toată strălucirea și frumusețea slujbelor sunt dedicate lui Dumnezeu, Maicii Domnului și sfinților.

Ignoranță? Nu, selecție. Publicul nostru știe că îl ferim de unele tulburări și este conștient că dacă există o problemă reală vom indica mai degrabă soluția decât aspectul negativ sau conflictual.

Utopie? Știm că „cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu” și credem că promovând binele făcut de alții oferim exemple de urmat pentru schimbarea în bine a lumii.

În urmă cu exact 14 ani, la data de 16 iunie 2008 apărea prima știre pe basilica.ro sub motto-ul inițial „Vestea bună împărtășită tuturor”. Acesta a fost sintetizat în 2016 drept „Binele de știut” care concentrează scopul existenței și funcțiile specifice ale instituției.

La 14 ani de activitate neîntreruptă, credem cu tărie că Binele în știri a devenit azi nu doar necesar, ci chiar terapeutic într-o lume virtuală invadată constant de informații alarmante sau rău intenționate.

Alături de noi, lucrează la același scop comun toți membrii Centrului de Presă Basilica, colegii de la Trinitas TV, Radio Trinitas, Publicațiile Lumina și Biroul de Presă, față de care ne manifestăm recunoștința la ceas aniversar.

Îi salutăm și pe colegii din presa laică, pe toți jurnaliștii, colaboratorii, comunicatorii și influencerii care profesează cu bună credință și în frică de Dumnezeu.

Foto credit: Basilica.ro

Agenția de știri Basilica: De 14 ani facem știre din bine

14 ani de la prima știre transmisă pe Basilica.ro: O agora virtuală și o oază de liniște, spun tinerii cititori