Consfătuirea națională ASCOR, la București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc vineri, 8 iulie 2022, deschiderea Consfătuirii Naționale a Asociației Studenților Creștin‑Ortodocși Români (ASCOR). Programul întâlnirii studențești se desfășoară timp de trei zile și include sesiuni de lucru, momente liturgice, activități culturale, precum și un pelerinaj la mănăstirile ilfovene Cernica și Pasărea.

În deschiderea întâlnirii anuale a membrilor filialelor Asociației Studenților Creștin‑Ortodocși Români din toată țara, părintele prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic‑educațional al Patriarhiei Române, a citit mesajul adresat de Patriarhul României cu prilejul Consfătuirii Naționale ASCOR, intitulat „Bucuria rugăciunii și a acțiunii”.

În continuare, părintele Vasile Gavrilă, îndrumător al ASCOR București, a rostit un cuvânt de bun‑venit reprezentanților filialelor din țară, în care i‑a încurajat și a subliniat importanța acestor întâlniri ale studenților ortodocși români în societatea contemporană: „Prezența voastră în Capitala țării se legitimează nu doar printr‑o reglementare statutară, nici printr‑o oarecare cutumă, ci printr‑o nevoie intrinsecă de a vă redefini, a vă recunoaște și asuma identitatea de student creștin într‑o societate a diluării identității și pentru a sesiza semnalele salvatoare înainte de a fi înăbușite în zgomotul asurzitor al societății. Trebuie să recunoaștem că voi, ca tineri și studenți, traversați o perioadă istorică tumultuoasă, cu provocări fără precedent. (…) Trei sunt stâlpii ce vă pot ține verticali și în unitate de cuget și de simțire: echilibrul, discernământul și maturitatea. Echilibrul pentru a putea merge aproape acrobatic pe firul normalității, discernământ pentru a ști să selectați autenticul de ceea ce este fals, iar maturitatea vă va ajuta să căutați în profunzime”.

Au rostit apoi cuvinte de întâmpinare Mihai Paraschiv, inspector patriarhal responsabil pentru relația cu ONG‑urile și tineretul, și Armand‑Mihai Ionescu, președinte ASCOR București.

Pe ordinea de zi s‑au aflat: planurile de tabere pe perioada verii/toamnei; statutul website‑ului ASCOR Național; activitatea în spațiul public a asociației; prezentarea rapoartelor; discuții privind organizarea campaniei de împădurire la nivel național, precum și discuții administrative.

Consfătuirea Națională a Asociației Studenților Creștin‑Ortodocși Români (ASCOR) se desfășoară în perioada 8‑10 iulie 2022.

Andrei Butu

Sursa:https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/consfatuirea-nationala-ascor-la-bucuresti-172856.html

https://basilica.ro/a-inceput-consfatuirea-nationala-ascor-sa-cautam-bucuria-in-viata-nu-doar-placerea/

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/membrii-ascor-in-pelerinaj-la-manastiri-din-jurul-capitalei-172859.html