Noua ediție a Festivalului-Concurs „Lăudați pe Domnul” este dedicată sfinților isihaști

Patriarhia Română organizează, în perioada 7 iulie – 27 octombrie, cea de a 14-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul”. Actuala ediție este dedicată Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anului comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Evenimentul își propune să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu prin muzică bisericească și să evidențieze rolul rugăciunii și al cântărilor liturgice în viața Bisericii și a credincioșilor.

Festivalul-Concurs se desfăşoară pe două secţiuni: Interpretare şi Compoziţie.

La Secţia de Interpretare sunt invitate următoarele coruri: Grupul Psaltic Sfânta Ecaterina din București, Corul Vlaho-Bizantin al Arhiepiscopiei Buzăului, Corul de Copii Radio, Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus”, Corul Bărbătesc „Cantus Domini”, Corul Parohiei „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, Grupul Psaltic „Eustatie Protopsaltul” al Mănăstirii Putna și Corul de Cameră „Preludiu”.

La cea de a doua secțiune a Festivalului-Concurs se vor putea înscrie, în perioada 26-30 septembrie, compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române. Înscrierile se fac online, la adresa de email: sectorulteologic@patriarhia.ro. Dosarul de înscriere trebuie să conțină: fișa de înscriere, partiturile nesemnate și lucrarea în variantă midi.

Etapa finală a festivalului-concurs va avea loc miercuri, 27 octombrie 2022, la Palatul Patriarhiei, de la ora 18.00. Atunci vor fi premiați dirijorii corurilor participante și câștigătorii secțiunii de compoziție.

Conceptul Festivalului-Concurs „Lăudați pe Domnul” ediția 2022 este disponibil aici.

Pentru informații suplimentarea accesați site-ul oficial al Patriarhiei Române.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

https://basilica.ro/noua-editie-a-festivalului-concurs-laudati-pe-domnul-este-dedicata-sfintilor-isihasti/