Pelerinaj pe roți de Sfântul Prooroc Ilie

Asociaţia Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou l-a sărbătorit ieri pe Sfântul Prooroc Ilie printr-o acţiune inedită aflată la a doua ediție, aducând bucurie în sufletele enoriaşilor din cadrul parohiei, dar mai ales în cele ale copiilor.

Aceştia au pornit însoțiți de preoți, pe biciclete și trotinete din faţa Bisericii din Aradul Nou şi au pedalat pe pista de biciclete până în Parcul Natural Lunca Mureşului, vizitând centrul turistic, malul Mureșului și lacul Măltăreț.

Acolo, enoriaşii i-au ascultat pe cei doi preoţi, părintele paroh Teodor Faur şi părintele Gabriel Mariş, cum au vorbit despre viaţa Sfântului Prooroc Ilie despre carul sfântului prooroc şi despre datini şi obiceiuri de ziua acestuia.

Asociația, care funcționează cu binecuvântarea ierarhului, își propune promovarea si derularea de programe recreative, sportive, dar și mecanisme și activități care vizează asistența socială, asistența medicală, asistența și dezvoltarea comunitară, sportul, economia socială, educația și cercetarea interdisciplinară, cultura, dezvoltarea organizațională, tineretul și mediul, pe plan local, contribuind astfel la dezvoltarea comunității în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea sociala față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile. Totodată asociația își propune să desfășoare campanii de informare, sensibilizare și educare a opiniei publice cu privire la subiecte relevante pentru activitatea sa  și care afectează calitatea vieții și demnitatea umană.

Asociația Ortodoxă „Sfântul Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou