Tabăra ,,Tinerețe în Ortodoxie” – Căsoaia, Jud. Arad

Astăzi este Ziua Internațională a Prieteniei!

Un prilej cât se poate de potrivit pentru a vă împărtăși o parte din experiența noastră din această săptămână, în care ne-am prins cu toții într-un mare buchet al Prieteniei și al Bucuriei, al Credinței și al Dragostei, al Frumuseții și al Binelui, așezându-l pe acesta sub cupola TINEREȚII ÎN ORTODOXIE.

Peste 150 de copii, 20 de voluntari, 8 preoți și 3 preotese ne-am prins într-o mare îmbrățișare timp de 5 zile, în care ne-am rugat, am participat la competiții sportive, am concurat în probe în care memoria și creativitatea au fost activate, am mâncat împreună, am făcut karaoke, am dansat în jurul focului de tabără, am legat prietenii, am zâmbit, dar am și lăcrimat atunci când a trebuit să ne despărțim…

Am povestit despre cei trei piloni de sprijin pentru fiecare om: Dumnezeu, Țara și Familia.

Am povestit, de asemenea, despre importanța cititului și despre beneficiile pe care acesta le aduce fiecăruia.

Ieri, de Ziua Imnului Național, am avut un concurs de intonare a acestuia. Am povestit, mai apoi, despre dragostea de neam și de traadiție, precum și de responsabilitatea fiecăruia de a transmite mai departe valorile patriei noastre.

Preoții, pe tot parcursul taberei, au povestit cu copiii despre diverse teme de interes, făcându-se prietenii acestora.

Până la urmă, acesta este gândul nostru: să înțeleagă cei mici că preoții și Biserica pot fi mereu acele brațe întinse înspre ei, în care se pot odihni și de unde pot primi elan pentru viață.

Ne bucurăm mult să știm că în peate 150 de familii din județul Arad se povestește frumos despre Biserică și preoți, despre Dumnezeu și credință. Pentru că societatea în care trăim, de prea multe ori, ne îndeamnă la cu totul alte raportări față de acestea.

Vă mulțumim din suflet celor care ne sunteți alături !

  • Arhiepiscopia Aradului
  • Consiliul Județean Arad
  • Centrul Cultural Județean Arad
  • CTP Arad
  • IPJ Arad
  • DGASPC Arad
  • Crucea Roșie Arad

Cu Dumnezeu, pentru copii și tineri, înainte!

Cu prețuire și bucurie, recunoștință și dragoste, în numele tuturor membrilor asociației noastre, pr. Sergiu Sandu – președintele Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului

Siguranța școlară, discutată în tabăra de la Căsoaia