CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA MONOROȘTIA

Pentru intensificarea activităţii pastoral-misionare din Protopopiatul Lipova, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, preoții Cercului pastoral-misionar Bârzava s-au întâlnit la Biserica Ortodoxă cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din satul Monoroștia, comuna Bârzava, în data de 11 septembrie 2022.

În dupa-amiaza duminicii dinaintea Inălțării Sfintei Cruci, începând cu ora 15, zece preoți au oficiat într-o atmosferă duhovnicească Taina Sfântului Maslu, în prezența numeroșilor credincioși din parohie și din satele învecinate, pentru sănătatea sufletească și trupească a acestora. Din sobor au făcut parte: Pr. Prof. Dr. Constantin Rus, Pr. coordonator al Cercului Pastoral-Misionar Iordăchescu Cosmin – Parohia Bălcescu, Pr. Bachiș Ioan – Parohia Baia, Pr. Bândea Gheorghe – Parohia Bârzava, Pr. Constantin Petru – Parohia Lalaşinţ, Pr. Cora Gheorghe – Parohia Milova, Pr. Iute Viorel – Parohia Conop, Pr. Lulaș Dan –  Parohia Căpruţa, Pr. Ile Gheorghe – Parohia Vărădia de Mureș și Pr. Paroh Păiușan Adin.

După săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, Pr. Prof. Dr. Constantin Rus a rostit un înălțător cuvânt de învățătură referitor la duminica dinaintea înălțării Sfintei Cruci și a făcut legatura între șarpele care a fost înălțat de către Moise în pustie și înalțarea pe Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos. Crucea Mântuitorului Iisus Hristos reprezintă iubirea lui Dumnezeu arătată oamenilor.

Datorită faptului că anul 2022 a fost declarat, în Patriarhia Română, „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”, la momentul cuvenit a fost prezentat referatul cu tema ,,Denaturarea rugaciunii”. S-a făcut referire la faptul că rugăciunea ortodoxă nu trebuie combinată cu rugăciuni neortodoxe – Talismanul, Visul Maicii Domnului.

În cele din urmă, preotul Adin Păiușan, gazda evenimentului și parohul Bisericii din Monoroștia, a adresat un cuvânt de mulțumire Bunului Dumnezeu, preoților slujitori care au răspuns invitației și tuturor credincioșilor prezenţi.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frăţească la care au participat preoţii şi credincioşii prezenţi la acest festin liturgic.

Pr. Păiușan Adin

Parohia Monoroștia