Daruri pentru copiii de la Creșa cu program sportiv PP 14 din Aradul Nou

Începutul anului școlar a fost un bun prilej și pentru o faptă bună de a sprijini procesul de învățare prin implicarea în modernizarea unităților de învățământ. Chiar dacă este cel mai mic nivel al educației – creșa, și el merită întreaga noastră atenție.

Vorbim mai exact despre singura creșă din cadrul Parohiei Aradul Nou, PP 14 cu sediul pe strada Memorandumului nr. 2, singura creșă cu program sportiv din România. Această unitate de învățământ a avut bucuria de a intra în atenția mai multor instituții care s-au implicat în modernizarea ei. Dacă anul trecut școlar era într-o stare deteriorată și improprie pentru copii, prin purtarea de grijă a Asociației Cetatea Voluntarilor, aceasta a beneficiat de un proiect de reabilitare totală și modernizare. Alături de acești oameni cu suflet mare s-au alăturat și cei din Federația Română de Baschet, Federația Română de Gimnastică, mai multe companii și nu în ultimul rând Biserica.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Aradul Nou, ONG ce funcționează cu binecuvântarea ierarhului în cadrul Parohiei Ortodoxe Aradul Nou pe planul social și educațional, a donat pentru creșă două aparate de aer condiționat și două televizoare, în valoare de 6 000 lei. Banii pentru achiziționarea acestor produse au provenit din colectele organizate anul acesta în biserica parohială în urma confecționării de mărțișoare și ornamente de Paști în tehnica quilling și fimo. Toate acestea au fost realizate de copiii din grupa de cateheză  duminicală, copii ce păstrează această tradiție de 7 ani, anual bănuții fiind direcționați prin produse specifice către spitale sau unități școlare.

Felicităm copiii pentru munca depusă în cadrul activității și aducem mulțumiri tuturor binefăcătorilor Asociației pentru sprijinul adus în toate activitățile.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou