Slujba de târnosire a paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” va avea loc pe data de 18 septembrie 2022

Ziua de 18 septembrie a acestui an, în care se face pomenirea trecerii la cele veșnice, în chip martiric, a părintelui profesor Ilarion V. Felea, ocrotitorul spiritual  al așezământului teologic arădean, va fi încununată cu slujba de târnosire a capelei Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, eveniment înscris în programul dedicat aniversării Bicentenarului Teologiei Arădene (1822-2022).

După ce în anul 2004 au fost finalizate lucrările de înălțare a bisericuței de lemn, capela fiind atunci binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, pentru a se putea săvârși sfintele slujbe și practica studenților teologi, acum, după finalizarea lucrărilor de pictură, precum și a lucrărilor de restaurare, exterioară și interioară a clădirii Facultății de Teologie, în prezența mai multor ierarhi ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, va avea loc slujba de târnosire. La aceasta se adaugă și slujba de binecuvântare a lucrărilor ample de reabilitare a clădirii facultății.

Evenimentul va debuta la ora 8.00 cu întâmpinarea ierarhilor, continuându-se cu rânduiala târnosirii și cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi săvârșită la altarul de vară din curtea interioară a Facultății de Teologie. Cu acest prilej, după tradiția îndătinată, toți credincioșii vor putea trece prin sfântul altar, nou sfințit, spre a se închina.

Pr. Filip Albu