Cerc pastoral misionar în Parohia Joia Mare

În Duminica a-22-a după Rusalii, preoții Cercului Pastoral Misionar nr. 2 Buteni, s-au întâlnit în Parohia Joia Mare, unde au săvârșit Sfânta Taină a Maslului în biserica parohiei, în prezența unui însemnat număr de credincioși.

Cuvântul  de învățătură a fost susținut de către preacucernicul părinte Rău Mădălin de la Parohia Revetiș, care a pus la inimile credincioșilor aspecte privitoare la îsemnătatea fragmentului evanghelic al duminicii și a evidențiat importanța mulțumirii pe care se cuvine să o îndreptăm către Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-am primit de la El.

În cea dea doua parte a întâlnirii părintele Mădălin Rău a susținut referatul pe care l-a întocmit, discutându-se pe marginea celor două teme tratate respectiv: Tinerețe și asceză la Sfântul Simeon Noul Teolog, care încă de tânăr și-a asumat o rânduială de viață aspră, cu post, rugăciune și priveghere, iar cealaltă temă, despre ucenicia pe lângă sfinți, avându-i ca învățători pe Sfântul Teolipt, viitorul mitropolit al Filadelfiei și pe Sfântul Cuvios Nicodim, Starețul Mănăstirii Vatoped.

La finalul întâlnirii precucernicul părinte paroh Cătălin Anghel a adresat un cuvânt de mulțumire preoților și credincioșilor prezenți, precum și oaspeților veniți din diferite locuri. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă oferită de familia Andaș Florin.

 Pr. Marian Oarcea