Desfășurarea Etapei I a Concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Arad (partea I)

În seara zilei de 24 aprilie a avut loc desfășurarea primei etape a Concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Arad. Spre deosebire de celelalte protopopiate, unde etapa I se desfășoară într-o singură zi, în Protopopiatul Arad etapa I se desfășoară în două zile, datorită numărului mai mare de coruri și copii înscriși.

Ziua de luni, 24 aprilie, a adus în competiție 12 coruri de copii și tineri. Concursul s-a desfășurat în biserica „Nașterea Domnului” a Parohiei Arad – Micălaca Veche II, începând cu ora 16:00. Au participat coruri la Secțiunea „Muzică bisericească”, la categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii” și la categoria „Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii”.

Comisia de jurizare a fost formată din diac. Marius Lăscoiu-Martin – profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, prof. Emanuela Sandu – profesor de muzică la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad și Estera Cotuna – artist liric în cadrul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Concursul a fost prezentat de părintele Gabriel Streulea – inspector eparhial misionar.

La secțiunea „Muzică bisericească”, categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, Premiul I a fost acordat Corului de copii al Parohiei Aluniș, iar la categoria „Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii” Premiul I a fost acordat Corului de fete al Parohiei Mișca. Câștigătorii premiilor I s-au calificat în etapa finală a concursului, care se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 15:00, la Catedrala Veche din Arad.

La final copiii și tinerii, preoții și dascălii, au cântat cu toții „Hristos a înviat”. Gazda concursului din această zi, preotul paroh Mircea Bupte, de la Parohia Arad – Micălaca Veche II, a oferit oaspeților o mică agapă.

Câștigători suntem toți! Câștigătoare e Biserica!