Hramul bisericii din satul Seliște, Parohia Ilteu

Ziua de 2 iulie a fost pentru comunitatea din Seliște o zi de sărbătoare, întrucât ca o încununare a sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii bisericii filiale s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu cu șapte preoți după o lungă perioada, dorind ca acest lucru să devină tradiție în comunitatea noastră.

Din soborul de preoți la Taina Sfântului Maslu au făcut parte părintele Călin Mădăluță de la Parohia Săvârșin, părintele Suba Laurențiu de la Parohia Căprioara, părintele pensionar Bălănescu Ionel, părintele Dimitriu Ștefan de la Parohia Petriș, părintele Cravet Cătălin de la Parohia Roșia Nouă și părintele Suba Florin de la Parohia Pojoga, jud. Hunedoara.

La momentul potrivit pr. Suba Florin a ținut un frumos  cuvânt de învățătură, explicând rolul Sfinților Petru și Pavel pentru comunitatea noastră și totodată și rolul sfinților în viața creștinilor.

A fost o zi cu mare încărcătură duhovnicească pentru comunitate, ocazie cu care mulțumim întregii comunități pentru prezență și implicare.

La final toți cei prezenți la Taina Sf. Maslu au luat parte la o agapă frățească la Căminul Cultural din localitate.

Pr. Viliga Valentin