Parohia Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Arad-Calea 6 Vânători și-a cinstit ocrotitorii

Astăzi, Parohia Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Arad-Calea 6 Vânători și-a sărbătorit hramul.

Evenimentul a debutat in seara zilei de 28 iunie prin Slujba vecerniei cu Litie unită cu Utrenia, săvârșite de un sobor de preoți, toți colegi de seminar și de facultate ai părintelui paroh, pr. Cosmin Iordăchescu de la parohia Firiteaz, pr. Adin Păiușan de la parohia Monoroștia, pr. Marius Daraban, preot misionar în cadrul paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad și pr. arhidiacon Cristian Petruț.

În dimineața zilei de azi, Sfânta Liturghie de hram a fost săvârșită de pr. paroh Marius Florin Vidican, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul de copii „Sfântul Ioan Botezătorul” al catedralei istorice a Aradului, coordonați de părintele inspector Gabriel Streulea.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru toți slujitorii, cântăreții, binefăcătorii și credincioșii parohiei, adormiți în Domnul.

Toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească, organizată în curtea bisericii prin strădania și sprijinul credincioșilor parohiei Calea 6 Vânători.

Ca o încununare a evenimentelor dedicate hramului bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în după-amiaza zilei de praznic a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu.

Pr. Marius Florin Vidican