Campanie educativ-preventivă destinată elevilor Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad

Acţiunea s-a desfăşurat luni, 07 octombrie 2019, la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad și a a avut drept scop educarea elevilor în păstrarea sănătății sufletești, psihologice și biologice în fața provocărilor generate de consumul de droguri, dar şi modalitățile prin care să identifice, să discearnă şi să combată toate formele de agresiune.

Nu putem ignora faptul că în spațiile aglomerate ale orașelor se dezvoltă cu ușurință consumul și traficul de droguri și de persoane, abuzul și exploatarea de minori, abandonarea celor în vârstă și a bolnavilor suferinzi, diferitele forme de corupție și de criminalitate. Ambientele rurale, din cauza influenței mijloacelor de comunicare în masă, nu sunt străine de aceste transformări sociale care realizează și schimbări semnificative în modul lor de a trăi. Urbanizarea societăţii are drept consecinţă secătuirea aerului de la ţară, aserveşte populaţia agrară, elimină moravurile şi datinile tradiţionale, substituie ethosul comunitar cu etica urbană (o etică individualistă). Avem nevoie să recunoaștem provocările din mediul rural și urban, pornind de la o privire teocentrică, adică o privire de credință care să-L descopere pe Dumnezeu care locuiește în viaţa satului și a urbei, în casele Sale, pe străzile Sale, în piețele Sale.

Evenimentul, desfășurat în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, prin implicarea Inspectoratului de Poliție Județean Arad, împreună cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Aradului, a fost coordonat de domnul Tocan Ciprian (Agent șef adjunct, din cadrul IPJ Arad), cu concursul Arhim. Teofan Mada, invitat ca și conferențiar al evenimentului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. De asemenea, au participat numeroase cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (Prof. Popescu Alina, Prof. Leahu Emanuela, Prof. Rebeleș Cristina, Prof. Tiroga Mihaela și Prof. Popa Gabriel, Prof. Țăruș Doina). La această campanie au participat un număr de 60 de elevi și eleve ai Golegiului Tehnic.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ