Un nou trofeu muzical al corului ,,Nașterea Domnului” Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în perioada 4-6 octombrie a.c. Corul ,,Nașterea Domnului” de la parohia arădeană Micalaca Veche II, însoțit de părintele Aurelian Popa, a participat la cea de-a doua ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală ,,Doxologia” organizat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Catedrala Episcopală ,,Sfânta Treime” Baia Mare.

Obiectivele principale ale festivalului sunt promovarea valorilor autentice ale creației corale religioase și revigorarea mișcării corale din România. Fiecare ediție este tematică, pentru anul acesta rezervându-se tema ,,Săracă inima me’”, cu participarea a patru formații corale.  

Participarea arădeană a fost încununată de succes, obținând Marele Premiu al Festivalului și, conform regulamentului de desfășurare, corul parohiei noastre a fost invitat să dea răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie, duminică în catedrala episcopală ,,Sfânta Treime”.

Aducem mulțumiri Centrului Cultural Județean Arad care a asigurat financiar deplasarea și șederea delegației arădene în cetatea Maramureșului străbun pentru o nouă bucurie muzicală oferită acelor credincioși, precum și celor de acasă.

Preot Mircea Bupte