Sfinţire de capelă mortuară în Parohia Olari

În după amiaza Duminicii a 22-a după Rusalii, 3 noiembrie 2019, credincioșii din Parohia Olari, Protopopiatul Arad, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a răspuns invitaţiei preotului paroh Călin Dragoş, pentru a sfinţi capela mortuară din cimitirul localităţii.

La finalul slujbei de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt ocazional pus sub titlul ,,Tâlcul unui nume”, acela al parohiei însăşi, prin munca olarului în realizarea vasului de folos ce închipuie pe însuşi omul făcut de Dumnezeu spre a se umple de har. Ieşit din mâinile Creatorului se întoarce în pământul din care a fost luat, spre a-l înobila pe măsura în care s-a ostenit pentru câştigarea veşniciei. Capela ridicată reprezintă locul de reculegere cuvenit spre înţelegerea însăşi a scopului vieţii, a subliniat Chiriarhul nostru.

După aceasta, în biserica parohială, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit slujba Vecerniei, din sobor făcând parte şi Pr. Gheorghe Gligor, consilier social şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a făcut referire la faptul că ,,Făptura nouă” este cea care împlineşte condiţiile mântuirii, adică harul lui Dumnezeu ce întăreşte credinţa spre săvârşirea faptei bune.

La finalul slujbei, Părintele paroh Călin Dragoş, a transmis mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru toată osteneala şi părinteasca purtare de grijă, tuturor oficialităţilor prezente precum şi tuturor celor ce au contribuit la realizarea capelei mortuare în localitatea Olari.

Chiriarhul eparhiei arădene a recomandat pe mai departe necesitatea construirii capelelor mortuare în toate parohiile.

Rusu Ştefan-Adelin