Slujire Arhierească şi binecuvântare de lucrări în Parohia Caporal Alexa

În Duminica a 22-a după Rusalii, 3 noiembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Caporal Alexa, Protopopiatul Arad, la invitația preotului paroh Liviu Pamfiloiu. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la pictura bisericii.

După aceasta, Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Din sobor au făcut parte: Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

În cuvântul de învăţătură Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Simţământul milei” (cf. citirilor scripturistice ale duminicii: Gal. 6, Lc. 16) care în lucrarea sa duce spre Împărăţia lui Dumnezeu. Acesta este o mărturie a iubirii milostive, virtute întărită de har pentru urmarea pildei divine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Liviu Pamfiloiu a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, distincţia de iconom stavrofor.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul a săvârşit Slujba Parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii lăcaşului de cult, trecuţi la Domnul.

Preotul paroh a mulţumit ierarhului pentru distincţia oferită şi pentru părinteasca purtare de grijă pe care o arată față de enoriașii parohiei, precum şi soborului de slujitori, oficialităților judeţene şi locale, tuturor celor prezenți la această sărbătoare a parohiei.

În după amiaza zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a poposit în Parohia Olari, unde a sfinţit noua capelă mortuară şi a săvârşit slujba Vecerniei.

Protos. Iustin Popovici