Hramul bisericii din Luncșoara de Sus

Cu multă bucurie în suflet, credincioșii și-au îndreptat pașii spre Sfânta Biserică, pentru a-și cinsti Sfântul ocrotitor, Ilie Tesviteanul.

La invitația părintelui paroh, Viorel Curtuțiu au fost prezenți la Sfânta Liturghie și la Taina Sfântului Maslu, Pr Raul-Ioan Bele de la parohia Secaș și Pr Gheorghe-Gabriel Juc de la parohia Vărșand.

Bucuria Praznicului a fost marcată de împărtășirea copilașilor și a credincioșilor cu Trupul și Sângele lui Hristos.

La momentul potrivit, Pr Gheorghe-Gabriel Juc a rostit un cuvânt de învățătură pentru zidirea sufletească a credincioșilor despre viața Sfântului Proroc Ilie și despre puterea rugăciunii.

Cu multă smerenie preoții și credincioșii prezenți au înalțat rugăciuni Sfântului Ilie, pentru a mijloci ca Dumnezeu să trimită ploi curate spre rodirea pământului.

A fost o zi de rugăciune, o zi în care ne-am odihnit sufletul și l-am hrănit cu liniște, bunătate, dragoste și oameni curați. La Luncșoara de Sus este mereu sărbătoare, deoarece oamenii din comunitate se îndreaptã spre biserică la fel de bucuroși și cu inima plină de liniște, atunci când părintele paroh săvârșește sfintele slujbe.

La finalul programului liturgic, părintele paroh, a dat slavă lui Dumnezeu pentru toate, mulțumind preoților, credincioșilor prezenți și familiei care a pregătit o agapă, fiind mereu apropiați bisericii și oameni de nădejde.

Pr. Paroh Viorel Curtuțiu