Praznicul Înălțării Sfintei Cruci a fost sărbătorit în parohia Arad-Faleza Sud  într-un mod deosebit, prin înfrumusețarea cântării de strană

Aflați la prima misiune muzical-pastorală din acest an școlar, seminariștii arădeni au dat răspunsurile la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii. Cei doisprezece elevi au fost însoțiți de către domnul profesor Marius Lăscoiu-Martin (Muzică Bisericească).

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Părintele Arhim. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, exarhul mănăstirilor din județul Arad și cadru didactic la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad, care a tâlcuit bogăția și profunzimea numirilor pe care Sfânta Cruce le primește în imnografia Bisericii.

„Crucea este păzitoarea a toată lumea; Crucea, podoaba Bisericii; Crucea, întărirea credincioșilor; Crucea, mărirea îngerilor și demonilor rană” – Luminânda

Într-un mod cu totul special, la momentul Chinonicului și la împărțirea anafurei, tânăra solistă de muzică populară Sorina Lupșa a interpretat câteva pricesne despre Sfânta Cruce și Maica Domnului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vasile Chindriș a mulțumit seminariștilor și domnului profesor pentru prezență și cântare.

Seminarul Teologic Ortodox Arad  desfășoară o bogată activitate misionară prin elevii și profesorii săi, atât în municipiu, cât și în județ.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin 

Seminarul Teologic Ortodox Arad