Inaugurarea unui nou birou al Agenției „BASILICA TRAVEL” a Patriarhiei Române în Arad

Anul 2013 declarat  de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca An omagial al ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena”, a fost marcat în Arhiepiscopia Aradului prin inaugurarea biroului de pelerinaj al Agenției „BASILICA TRAVEL” a  Patriarhiei Române.

Inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de a înființa în partea de Vest a țării, în Arhiepiscopia Aradului, un birou de pelerinaj, a fost primită cu multă bucurie și recunoștință de cătreÎnaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului și conducerea Centrului Eparhial care au pus la dispoziție în vederea realizării acestui obiectiv un spațiu adecvat în care să funcționeze un astfel de oficiu. Amenajat corespunzător cu binecuvântarea și sub permanenta purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, spațiul a fost dotat logistic de către Patriarhia Română, sub directa îndrumare și supraveghere a d-lui ing. Leonard CIOFU – Consilier Patriarhal. Biroul a fost inaugurat în ziua de 30 noiembrie 2013 cu ocazia sărbătorii „Sfântului Apostol Andrei – ocrotitorul României” și patronul spiritual al acestui oficiu, printr-o slujbă religioasă oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului înconjurat de Permanența Consiliului Eparhial și în prezența d-lui ing. Leonard CIOFU reprezentant al Patriarhiei Române.

La eveniment au participat oficialitățile locale, reprezentanții  instituțiilor de învățământ, preoți şi credincioşi ai parohiilor din Municipiul Arad.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a adresat celor prezenţi un bogat cuvânt, subliniind importanța pelerinajului creștin și faptul că beneficiile din acest sector sunt folosite în lucrarea misionar – filantropică a Bisericii. Legat de Anul omagial Înaltpreasfinția Sa a menționat că printre primii pelerini creștini la Locurile Sfinte s-au numărat chiar cei pe care-i omagiem, ,,Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”.

Aprecierea activității depuse, într-un timp scurt, pentru înfăptuirea celor de mai sus a fost concretizată prin oferirea unor înalte distincții bisericești din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la propunereaÎnaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Au primit distincţii pentru strădania depusă:

Pr. Teodor FAUR – Consilier economic – Ordinul ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena”

Ing. Leonard CIOFU – Consilier Patriarhal – Ordinul ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena” (pentru mireni).

Ec. Nicolae IOȚCU – Președintele Consiliului Județean Arad – Ordinul ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena”(pentru mireni).

Ing. Gheorghe FALCĂ – Primarul Municipiului Arad – Ordinul ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena” (pentru mireni).

Ing. Dan POPOVICI – Serviciul tehnic al Arhiepiscopiei Aradului – diploma ,,Sfinților Împărați Constantin și Elena” (pentru mireni).

Părintele consilier economic Teodor Faur, în numele celor distinşi,  a transmis mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin delegatul Preafericirii Sale, pentru aprecierile şi distincţiile oferite, precum şi Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru nominalizare şi încrederea acordată.

Biroul se află într-o locație centrală a Municipiului Arad (B-dul Revoluției, nr. 30) și devine operațional începând cu data de 02 decembrie 2013, oferind celor interesați servicii de specialitate  pentru pelerinajele organizate la Locurile Sfinte, în țară și în străinătate, prin  Agenția „BASILICA TRAVEL” a  Patriarhiei Române și este primul de acest gen în afara celor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această iniţiativă şi părinteasca purtare de grijă pentru credincioşii din vestul ţării care,  prin această modalitate, vor avea posibilitatea să viziteze şi să venereze locurile sfinte istorice, moaştele sfinţilor, icoanele făcătoare de minuni, mănăstiri şi locuri sacre din ţară şi străinătate, unde vor întâlni duhovnici îmbunătăţiţi, şi vor aduce cu ei lumina şi sfinţenia adunate în inimi prin pelerinaj.

Invităm cu acest prilej pe cei interesați, indiferent de religia şi confesiunea care o au,  să cunoască ofertele și să participe la pelerinajele organizate de Patriarhia Română.