Proiectul „Masa bucuriei” în Parohia Groșeni

Biserica a căutat din totdeauna să vină în sprijinul celor aflați în nevoi, pentru a le oferi o mângâiere în împrejurările nefaste ale vieții. Iubirea aproapelui înseamnă comuniune de rugăciune, bună sfătuire, răbdare și compasiune, dar și jertfelnicie samariteană față de cei aflați în grea încercare.
Bisericile și mănăstirile românești au fost întotdeauna locașuri primitoare pentru cei săraci sufletește sau trupește. Ofrandele pentru cei vii și jertfele de pomenire a celor adormiți au semnificații spirituale, dar sunt și o formă de filantropie spontană. Nici un nevoiaș nu pleacă de la biserică fără o bucată de pâine. Dumnezeu este iubitor de oameni, iar omul este chemat să imite modelul filantropiei lui Dumnezeu. Omul credincios împarte dintru ale sale cu cei mai necăjiți decât el, nu din interes sau pentru reclamă, ci din simplă și creștinească omenie.
Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, a venit în sprijinul persoanelor cu o situație materială mai precară din Parohia Groșeni, Protopopiatul Ineu, care au beneficiat de produse alimentare în cadrul programului național intitulat „Masa bucuriei” derulat de Patriarhia Română în colaborare cu Selgros Cash & Carry.
Pachetele cu produse alimentare au fost distribuite în această după-amiază de către preotul paroh Radu Sas, împreună cu două dintre membrele grupului de tineri din Groșeni, Codruța Alb și Ioana Puleac.