Marșul pentru viață 2022 va fi organizat fizic în numeroase orașe din România

Sâmbăta viitoare, după Sărbătoarea Bunei Vestiri, în numeroase localități din România va avea loc a 12-a ediție națională a Marșului pentru viață 2022. Ediția din acest an are tema „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” și este organizată cu participare fizică după doi ani în care a avut loc exclusiv online.

Organizarea evenimentului este confirmată pentru aproape 100 de localități din România și Republica Moldova, dar se estimează că până săptămâna viitoare numărul acestora ar putea fi de ordinul sutelor.

În Capitală, Marșul pentru viață este organizat  de asociațiile Studenți pentru viață București și România pentru viață și are loc sâmbătă, 26 martie, începând de la ora 12:00.

Traseul marșului este de la București Parcul Unirii (Piața Unirii) – Str. Bibescu Vodă – Bd. Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului (intrarea Șincai).

Evenimentul se va încheia cu concertul caritabil Live for life 2022, susținut de Raluca Angel, Vlad Miriță și Corul Meloritm. În cadrul concertului se vor strânge donații pentru organizații implicate în sprijinirea refugiaților din Ucraina.

Marșul pentru viață din acest an, ca și celelalte ediții, promovează egalitatea de șanse pentru femeile însărcinate aflate în situații dificile și pentru copiii lor nenăscuți.

„Tema Marșului pentru viață din acest an este o invitație la a fi sinceri cu noi înșine și la a ne întreba: Cât ne pasă de femeile în criză de sarcină și cât le ajutăm concret, într-o societate în care egalitatea și echitatea sunt idealuri publice?”, transmit organizatorii în comunicatul evenimentului.

„Mai mult, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar fi fost dacă propria noastră viață era supusă alegerii de a fi născuți sau nu?”

Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări organizate anual pe parcursul lunii martie, pentru a conștientiza societatea cu privire la valoarea fiecărei vieți umane și nevoia de sprijin pentru mamele singure și familiile în dificultate.

Sprijinul acordat acestora reprezintă o șansă la viață pentru copiii nenăscuți și face avortul de neconceput într-o societate cu adevărat democratică și solidară.

Marșuri pentru viață au loc anual în numeroase țări. Primul s-a desfășurat la Washington, DC în 1974. Evenimentul este apolitic și neconfesional, dar deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

În România, Marșul pentru viață a fost organizat prima dată în 2008, la Timișoara, iar în 2011 a avut loc prima ediție națională. Din 2015, evenimentul se desfășoară cu temă și dată comună atât în România, cât și în Republica Moldova.

Organizatorii nu cer modificarea legislației avortului, ci propun măsuri de sprijin concret pentru mame și copii.

Comunicatul integral al Marșului pentru viață 2022: click aici.
Statistici actualizate despre avort în România și în lume: click aici.
Noul site: Marsulpentruviata.ro.

Vezi și:

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene